SEO

SEO står for “Search Engine Optimization”. Den direkte oversættelse til dansk er søgemaskineoptimering. Den simple forklaring på, hvad SEO betyder er, at det er processerne, der skal gøre din hjemmeside eller dit indhold mere synligt via søgemaskiner som Google, Bing, YouTube, og andre søgemaskiner. 

Hvordan fungerer SEO i praksis?

Det der helt banalt sker er, at søgemaskiner crawler/gennemsøger internettet vha. bots, der samler information om din hjemmeside, og herefter vurderer en eller flere algoritmer, hvor og hvordan dit indhold skal fremgå i deres søgemaskine, der kan betegnes som et online bibliotek af indhold i forskellige nuancer.

Dette sker ud fra hundredevis af rangeringsfaktorer

En algoritme kan betegnes som en formel eller procedure, der skal levere et bestemt resultat. Indenfor computervidenskab bliver disse hele optimeret og mere intelligente. 

Sådan laver man SEO

Når du skal lave SEO er formålet at opfylde kravene til de algoritmer, der vurderer dit indhold i forhold til, hvad du gerne vil være mere synlig på. Man vil ofte gerne være mere synlig på internettet med sin hjemmeside for at skabe vækst til sin forretning. Det mest almindelige at lave SEO på er hjemmesider, men begrebet bliver også brugt på platforme som YouTube og Amazon. 

Mange bliver forvirret over de mange begreber

Søgemaskiner vil i princippet blot vise det bedste indhold til deres brugere, og derfor er dem der viser det bedste indhold på den bedste måde, som ligger i toppen af søgemaskinerne. Det har de fleste vænnet sig til, og derfor er det blevet helt fantastisk, hvad man ikke kan finde, når man søger efter det. 

Teknisk SEO, On-page SEO, og Off-page SEO

Det eneste du skal gøre for at blive nr.1 er at lave indhold, der er meget bedre end dem, der ligger nr.1 på det søgeord eller den søgefrase, som du gerne vil findes på. Det er stor forskel på, hvor meget konkurrence der er på et givent søgeord. Order SEO er utrolig svært at rangere nr.1 på, da folk der laver SEO til dagligt er utrolig dygtige til at opfylde kravene til algoritmerne gennem best practice. For at forstå SEO best practice, så inddeler specialister SEO i forskellige genre.

Jeg har skrevet en artikel, der dybdegående forklarer, hvad SEO er. Læs den i denne artikel → Hvad er SEO?

I denne kategori kan du løbende finde artikel om SEO. Hvis der er en ting, der er sikkert, så er det, at SEO er under konstant udvikling. Der er derfor altid spændende ting at skrive om, når man arbejder med eCommerce og digital marketing. Se de seneste artikler om SEO herunder ↓